Šiuolaikiniai stalo šviestuvai: kaip išsirinkti

Šiuolaikiniai stalo šviestuvai: kaip išsirinkti

Vieno ar dviejų lubinių šviestuvų įsigijimas neužtikrina kompleksinio gyvenamosios erdvės – buto ar namo apšvietimo. Kiekvienuose namuose privalu turėti bent vieną stalinį šviestuvą. Tai – praktiškas ir naudingas pirkinys, tinkantis ne tik rašomajam stalui apšviesti, bet ir puikiai įsikomponuoja į miegamojo interjerą ar bet kurioje kitoje vietoje.

Staliniai šviestuvai gali atlikti darbo priemonės arba bendros interjero koncepcijos išpildymo funkciją. Ne kiekvienas stalinis šviestuvas patogus ir saugus regėjimui. Todėl ypatingai kruopščiai ir apdariai rinkitės stalo šviestuvą vaikams, nes prastas darbastalio apšvietimas ilgainiui pakenks jūsų atžalos akims.
Šiuolaikiniai staliniai šviestuvai gaminami įvairaus dizaino, iš pačių įvairiausių medžiagų, gali būti skirtingo dydžio ir su varijuojančiu tvirtinimo mechanizmu.

Staliniai šviestuvai vaikų kambariuose turi atitikti ekologiniams ir saugumo standartams bei kuo mažiau kaupti savyje dulkes. Geras pasirinkimas – šviestuvai su reguliuojamu šviesos intensyvumu. Venkite plastikinių šviestuvų, jie gali kelti pavojų.

Stilingas, dizainerių sukurtas stalinis šviestuvas – interjero dalis. Parduotuvėse “Topolina” Vilniuje ir Klaipėdoje išsirinkite stalinę lempą, atitinkančią jūsų gyvenamosios erdvės stilių – klasikinį, “hi-tec”, modernų.
Renkantis šviestuvą, atsižvelkite ne tik į jo išorinius duomenis, bet ir nepamirškite apie pagrindinius reikalavimus, taikomus staliniams šviestuvams.

Stalinis šviestuvas turi būti 35-45 cm aukščio virš stalo, aukščiausiame taške šviestuvas turi būti aukštesnis nei kompiuterio monitorius. Rekomenduojamas šviesos šaltinio stiprumas – ne mažiau kaip 50-60 vatų. Pirmenybę teikite kūgio arba sferos formoms – būtent jos atspindi tiesioginius šviesos spindulius.

Darbastaliams apšviesti puikiai tinka ir mobilūs šviestuvai su tvirtinimo elementais – juos galima pritvirtinti ties lubomis arba ant baldų, esančių prie stalo. Tiesa, tokie šviestuvai yra mažiau funkcionalūs.

Paskelbta 2014-08-16 Naujienos 2093

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out