Koks gali būti vonios kambario apšvietimas?

Koks gali būti vonios kambario apšvietimas?

Apie vonios kambario apšvietimą verta susimąstyti iš anksto, kai tik dar galvojate apie šios erdvės projektą. Juk nuo to, ar teisingai pasirinksite apšvietimą, vonios kambaryje bus itin jauku ir patogu, erdvė atrodys didesnė, šviesos šaltiniai išryškins arba paslėps tam tikrus interjero elementus.

Idealu, kai vonios kambaryje dera keli apšvietimo variantai: vienas šviesos šaltinis įtaisomas ties veidrodžiu, kitas – lubose arba virš durų. Dekoratyvinis apšvietimas gali puikiai išryškinti dušo kabinos, vonios, baldų, dekoratyvinių elementų ir kitų dizaino sprendimų zonas.

Svarbu atminti, kad apšvietimo efektas priklauso ne tik nuo šviesos šaltinio vietos, bet ir nuo šviestuvų galingumo, kaip interjerui sukurti naudojamos medžiagos sugeria šviesą. Pavyzdžiui, tamsios sienos ir lubos stipriau sugeria šviesą nei šviesūs paviršiai.

Apšvietimo laipsnį koreguoja ir veidrodžiai. Rekomenduojama, kad vonios kambaryje būtų keli skirtingo dydžio veidrodžiai. Tiesa, būtina nepamiršti apie daugkartinio atspindžio efektą, todėl veidrodžiai nekabinami vienas priešais kitą.

Teisingai apšviestame vonios kambaryje nebūna prietemos, šviesa skleidžiasi tolygiai, nesukuriami kontrastai tarp stipriai apšviestų zonų ir šešėlių.

Nūdien itin populiaru vonios kambariuose įrengti šviesos diodų apšvietimą – pasirūpinti tokiais vonios šviestuvais arba juostiniais šviesos šaltiniais.

Toks apšvietimas tinka drėgnoms patalpoms, be to šviesos diodai yra ekologiškai saugūs žmonėms, jo dėka galima reguliuoti šviesos šaltinio intensyvumą ir tai vienas taupiausių sprendimų, padedančių sumažinti elektros energijos sąnaudas iki 70 procentų.

Paskelbta 2014-03-16 Naujienos 2749

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out