Stalinės lempos moderniame interjere. Kai viskas yra įmanoma...

Stalinės lempos moderniame interjere. Kai viskas yra įmanoma...

Stalinės lempos daugeliui asocijuojasi su darbo kambariu, kai ant stalo padėtas šviestuvas leidžia palengvinti raštvedybos darbus. Visgi, šiuolaikinis požiūris į šviestuvus ir jų funkcionalumą kiek pakito, tad nieko keisto, kad ir staliniai šviestuvai tapo modernaus interjero dalimi.

Stalinės lempos ne ant rašomojo stalo dažniausiai derinamos moderniame interjere, kur dominuoja minimalizmas, taigi šviestuvas gali būti svarbiausias patalpos akcentas.

Kaip įkomponuoti stalinį šviestuvą?

Stalinio šviestuvo komponavimas ant kavos stalelio gali būti kur kas sudėtingesnis nei galėjote pagalvoti. Pirmiausia labai svarbu įvertinti tai, kokią paskirtį atliks šviestuvas. Ant stalo stovėdamas jis leidžia patogiau naudotis kompiuteriu, skaityti tekstus. Štai jeigu jis yra padėtas ant kavos staliuko, tokiu atveju kyla klausimas, kokią funkciją jis atlieka?

Dažniausiai jie komponuojami bandant sukurti išskirtinį šviesos šaltinį, jaukumą namuose. Tokiu atveju greta stalinės lempos, kuri dažniausiai būna neaukšta, puikiai derėtų komponuoti augalus bei smulkmenas, kuriuos apšvies krentanti šviesa. Tokiu atveju tam tikri akcentai įsiprastins ir atrodys labai skoningai. Žinoma, žiūrėkite, kad tempo gaubtas derėtų prie komponuojamų detalių, kurios tarsi “išvaizdinga” kuriamą interjerą.

Taip pat dėl nedidelio aukščio šviestuvai negali būti komponuojami sunkiai matomose vietose. Jeigu juos užstos baldai ar aukšti augalai - tokiu atveju šviestuvas neatliks jam paskirtos funkcijos. Jis pats iš savęs yra labai svarbus akcentas, tad paskirkite jam ir atitinkamą vietą.

Kaip pasirinkti stalinį šviestuvą?

Stalinės lempos paieškos neturėtų būti labai sudėtingos, kadangi svarbiausia yra įvertinti dizainą, kuris yra kuriamas Jūsų namuose. Nuo tradicinio, kuriam įprasminti puikiai tinka tamsesnių spalvų, pastelinių atspalvių šviestuvai iki modernaus, kuriame dažniausiai komponuojami ryškių spalvų šviestuvai.

Rekomenduojame šviestuvą pirkti tik tuomet, kai jau tiksliai žinosite, kurioje vietoje jis planuoja būti. Tokiu atveju kur kas paprasčiau įvertinti ir tai kokio aukštumo šviestuvas Jums yra reikalingas. Taip, stalinių šviestuvų kotai nėra labai aukšti, tačiau jie gali varijuoti nuo tokių, kurių aukštis vos dešimt centimetrų iki tokių, kurių aukštis siekia net pusę metro. Žinodami, kurioje vietoje jie bus - kur kas paprasčiau suraskite Jums tinkamą.

Taip pat naudinga įvertinti ir šviestuvų medžiagas. Mediniai kotai ir gobeleniniai gaubtai dažniausiai pasirenkami tuomet, kai kambaryje kuriamas tradicinis, klasikinis interjeras. Kiek kitaip atrodo modernaus stiliaus namai, kuriuose dominuoja ne tik ryškių spalvų, tačiau taip pat ir neįprastų formų šviestuvai traukiantys dėmesį savo unikalumu.

Stalinės lempos paieškos bus paprastesnės kai žinosite vietą, kurioje ji stovės. Taip pat tiksliau apsibrėžkite patalpoje kuriamą stilių. Naudinga įvertinti ir savo biudžeto galimybes.

Jeigu pasirinkimas vis tiek atrodo labai komplikuotas - kreipkitės į mus. Įvertinkime Jūsų poreikius ir pasiūlysime atitinkamą šviestuvą.

Paskelbta 2017-08-24 Topolina Patarimai 1880

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out