Tinkamas Kalėdinio stalo apšvietimas: patarimai

Tinkamas Kalėdinio stalo apšvietimas: patarimai

Kalėdos šiais laikais turi visai kitą prasmę nei kad anksčiau. Daugeliui lietuvių, europiečių ir pasaulio žmonių, Kalėdos tai šeimos šventė, kai visi susirenka prie vieno stalo, bendrauja ir iš naujo atgaivina draugystę. Juolab, dėl skubančio gyvenimo tempo dažnam Kalėdos yra vienintelė diena metuose pamatyti mylimus žmones, tad natūralu, jog šiai šventei skiriama labai daug dėmesio, bandoma atrasti tobulumą.

Norint sukurti tobulą Kalėdinį stalą teks apgalvoti labai daug smulkmenų. Tinkamai patiekiamas maistas gražioje aplinkoje suteikia kur kas daugiau jaukumo, juolab, pati atmosfera dažniausiai kur kas malonesnė. Siekiant, kad Kalėdinis stalas atrodytų  puikiai – būtinas tinkamas apšvietimas. Tiek virtuviniai šviestuvai, tiek skirti valgomajam gali būti svarbiausias visos atmosferos atributas. Paprasčiausiai reikia pasirinkti tokį šviestuvą, kuris būtų ir funkcionalus, ir stilingas.

Tinkamas aukštis

Tiek virtuviniai šviestuvai, tiek skirti valgomajame dažniausiai būna pakabinami virš stalo. Tuomet šviestuvas tampa ne tik stiliaus detale, tačiau taip pat padeda apšviesti konkrečią erdvę, tad valgymas tampa kur kas malonesnis. Problema, kad daugelis žmonių renkasi šviestuvus, kurie įkomponuojami į lubas. Tuomet šviesa menkai tepasiekia stalą. Ypač tokiu atveju, jeigu lubos yra labai aukštos. Rekomenduojame rinktis šviestuvus, kurie yra „nuleidžiami“ nuo lubų. Virš stalo šviestuvas turėtų būti pakilęs apie 1 metrą. Kalėdų proga tokius šviestuvus yra labai patogu dekoruoti mielomis detalėmis, kalėdiniais akcentais.

Šviestuvo dydis

Ne tik ieškodami šviestuvo Kalėdoms, tačiau norint, kad jis puikiai atrodytų ištisus metu – turėtumėte įvertinti, kokio dydžio šviestuvas Jums yra reikalingas. Per didelis yra lygiai tokia pati klaida kaip ir per mažas. Ieškodami šviestuvo gaubto pagal dydį įvertinkite, kokio dydžio yra Jūsų virtuvinis arba valgomasis stalas. Jeigu stalas susilanksto ir įprastai būna kur kas mažesnis nei švenčių metu – tokiu atveju rinkitės gaubtą pagal tai, kaip dažniausiai atrodo stalas. Štai kalėdinių švenčių metu dekoruotas gaubtas padidės net kelis kartus, tad jeigu nuolatos laikote gana mažą staliuką – jau geriau rinktis ir mažesnį šviestuvą. Išlaikyti proporcijas yra labai svarbu.

Šviestuvo spalva

Kalėdinių švenčių metu norisi sukurti jaukumą. Tai daryti yra gana paprasta. Svarbiausia pasirinkti tinkamų atspalvių lemputes. Labiausiai rekomenduojamos gelsvos arba balsvos. Tiesa, lygiai taip pat galite įsigyti ir specifinės spalvos lemputę, kuri yra įsukama į šviestuvą. Žinoma, ji tinkamai skleis šviesą tik tokiu atveju, jeigu pats lempos gaubtas nebus labai neįprastos spalvos, kad gebėtų iškreipti kuriamą šviesą, atmosferą.

Per daug šviesos – negerai

Sėdėdami prie stalo neturite justi jokio diskomforto, akys neturėtų būti prisimerkusios. Taigi, rekomenduojame pasirinkti ne tokias ryškis lemputes. Labai puikiai tinka ekonomiškos. Jos ne tik reikalauja nedaug elektros energijos, tačiau tu pačiu yra kiek blankesnės, taigi negadina akių. Kadangi kalėdiniai pasisėdėjimai dažniausiai užtrunka – labai svarbu suskurti malonią atmosferą.

Virtuviniai šviestuvai, valgomojo šviestuvai yra ilgalaikė investicija, tad natūralu, jog tikrai nepirksite tokio šviestuvo, kuris reikalingas tik žiemos šventėms. Visgi, tinkamai jį dekoravus pavyks susikurti jaukią atmosferą.

Paskelbta 2017-12-19 Naujienos 1832

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out