Apgalvota lauko šviestuvų priežiūra

Apgalvota lauko šviestuvų priežiūra

Lauko šviestuvai – vis labiau populiarėjantis šviestuvų tipas Lietuvoje. Ne tik nuosavų namų, tačiau ir daugiabučių gyventojai renkasi lauko šviestuvus, kurie ne tik padeda sukurti jaukią atmosferą, tačiau taip pat apsaugo nuo vagių, padeda grįžus tamsiuoju paros metu saugiai pasiekti namų duris. LED lauko šviestuvai yra itin populiarus pasirinkimas, kadangi jie pigūs, ilgai tarnauja, nereikalauja priežiūros.

Visgi, LED lauko šviestuvai tarnaus dar ilgiau nei įprastai, jeigu skirsite jiems šiek tiek dėmesio. Daug nereikia ir jis neturi būti intensyvus, tačiau bent minimali priežiūra gali prailginti jų veikimo laiko tarpą.

Laidų priežiūra

Galvojant apie lauko šviestuvus labai svarbu dar prieš juos perkant apgalvoti, kokie labiausiai tinka ir kaip jie bus montuojami, kad nekeltų diskomforto. Labai svarbu tinkamai paslėpti laidus. Žinoma, tokiu atveju, kai šviestuvai veikia elektra, o ne saulės energija. Laidai turi būti paslėpti ne tik dėl žmonių, tačiau ir aplinkos dirgiklių. Nepamirškite, kad vaikai bei gyvūnai atradę „siūlo galą“ dažniausiai nori pamatyti prie ko jis yra prijungtas, tad pasirūpinkite, kad būtų galima sėkmingai apsisaugoti.

Šviestuvo nuvalymas

Jeigu lauko šviestuvai bus komponuojami prie žemių, o ne pakabinami, natūralu kad lyjant lietui paviršius dažniausiai pasidengia žemėmis. Tuomet pats šviestuvas ne tik atrodo gana negražiai, tačiau ir šviesos sklidimo kiekis dažniausiai sumažėja net kelis kartus. Taigi, rekomenduojame valyti. Ypač po lietaus apvalyti šviestuvo galvutę pro kurią sklinda šviesa. Nuvalykite žemes. Dar paprastesnis būdas – nuplauti šviestuvus su šlanga.

Šviestuvo perdažymas

Dideli šviestuvų gaubtai gali būti gana nesunkia perdažomi. Norint, kad neliktų negražių „nubėgimų“ – rekomenduojame purškiamus dažus. Visgi, mažesnių gaubtų valymas gali būti gana sudėtingas, o dėl aplinkos poveikio dažniausiai lauko šviestuvų tarnavimo laiko tarpas kur kas trumpesnis nei kad namų apšvietimo sistemų. Taigi, visada galima bandyti tvarkyti, tačiau geriausia leisti šviestuvui visiškai atitarnauti ir vėliau paprasčiausiai į pakeisti nauju. Kadangi LED lauko šviestuvai yra gana pigūs - verta.

Judesio daviklio priežiūra

Natūralu, kad judesio davikliui nustojus tarnauti labai svarbu patikrinti, ar jam viskas gerai ir patikrinti, kad jis veiks kokybiškai. Ne visada viskas sutvarkoma taip paprasta, kad sugedus brangiam šviestuvui geriausia yra kreiptis į profesionalus, o ne pačiam bandyti išspręsti problemą. Paprasčiausiai labai dažnai savarankiški bandymai sukelia daugiau problemų nei jų išsprendžia.

Vidutinė lauko šviestuvo tarnavimo trukmė siekia apie penkerius metus, tad kuomet šviestuvas jau atitarnavo – laikas jį keisti nauju. Paprasčiausiai neverta kreiptis į specialistą, kad jis sutvarkytų iškilusias bėdas. Kur kas paprasčiau įsigyti naują. Kai kaina maža, o pirkti taip paprasta – būtina.

Faktai apie LED šviestuvus

  • Kokybiški LED šviestuvai padeda sutaupyti iki 10 % elektros energijos.
  • LED šviestuvas neleis jums nudegti, kadangi jis neįkaista taip stipriai kaip kaitrinės lemputės.
  • LED lauko šviestuvai išsiskiria tuo, kad jie užsidega beveik be jokio uždelsimo, taigi, efektyviai reaguoja į energijos padavimą.
  • Nors LED lempos ima mažai energijos, jos yra siejamos su išsivysčiusiomis šalimis. Tai – ekonomiškas ir ekologiškas sprendimas.
  • LED lempos yra ilgaamžės. Jos itin populiarios transporto priemonėse, kadangi tarnauja ilgiau nei pats auto.

Paskelbta 2017-12-27 Naujienos 3326

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out